Испания се надява на туристи през март

Намаляването на броя на чуждестранните посетители е с над 80 %

Испания се надява на туристи през март | StandartNews.com

Испания има амбициозни планове зае 2021 г. и се надява да започне да приема туристи без сериозни ограничения още през март, пишат местни медии.

За момента борещите се хотели в Испания се преоткриват като някои хотели се превръщат в пространства за съвместен живот и отварят стаи за местните туристи. Някои местни жители вземат луксозни стаи на намалени цени, за да се насладят като туристи в собствения си град.

В момента всички, пристигащи в страната, трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен до 72 часа преди пътуването.

Испанските туристически власти обаче се надяват това да отпадне от пролетта на следващата година. Националната туристическа агенция „Туреспаня“ съвсем скоро ще започне кампания, за да окуражи туристите да се върнат в страната, като ще ги увери, че пътуването им ще бъде напълно безопасно.

За целта се подготва специална секция в сайта spain.info, която да дава актуална информация за ограничения по места или за капацитета на ресторантите. Тя ще включва и интерактивна карта на Испания с мерките срещу коронавируса, за да могат туристите да изберат къде да почиват.

Кампанията ще струва около 2 милиона евро и ще бъде в ход, докато в страната има каквито и да било мерки срещу пандемията.

Намаляването на броя на чуждестранните посетители е с над 80 % след пандемията.

Испанското министерство на здравеопазването съобщи в понеделник за 17 591 нови случая на коронавирус , брой, който обхваща уикенда. Това е най-ниската цифра през уикенда от 14 август. Общият брой на инфекциите от началото на пандемията сега е 1 702 328.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай