"Ислямска държава" превзе сирийския град Махин

"Ислямска държава" превзе сирийския град Махин | StandartNews.com

Терористичната организация "Ислямска държава" превзе сирийския град Махин, който се намира в югозападната провинция Хомс. Това стана след нападение срещу правителствените сили в района, пише в съобщение на Сирийския център за наблюдение на човешките права, както и от изявление на самите джихадисти, информира „Ройтерс".

„Ислямска държава" е започнала атаката късно в събота, използвайки две коли бомби, като до неделя сутринта е поела контрола над Махин, уточняват от центъра.

Поне 50 правителствени бойци са били убити или ранени, а сблъсъците са се разразили в западна посока до покрайнините на Садад, намиращ се в близост град, населен предимно от християни.

Изявлението от „Ислямска държава" потвърждава атаката, описвайки града като „стратегически важен". Джихадистите били иззели оръжия от тайни оръжейни складове.

Бастионите на „Ислямска държава" в Сирия се намират в северната и източната част на страната, но терористичната групировка засилва присъствието си в провинция Хомс откакто завзе историческия град Палмира по-рано през годината, а след това и град Карятин, който се намира на 15 км източно от Махин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай