"Ислямска държава" екзекутира 150 иракчани

"Ислямска държава" екзекутира 150 иракчани | StandartNews.com

Терористите от "Ислямска държава" са убили 150 цивилни в масова екзекуция в Западен Ирак. Там ислямистката терористична групировка води сражения за контрола над град Ал Багдади, който се намира близо до американска военновъздушна база, заявиха местните власти, цитирани от „Ройтерс".

Председателят на местния общински съвет Малала ал Убейди обяви, че жертвите са били предимно членове да племето албу убейд, което се бие на страната на правителствените сили срещу ИД. Според него масовото убийство е било извършено вчера, след като джихадистите са заловили хората ден по-рано.

До момента няма коментар по случая от централното правителство в Багдад.

ИД контролира значителни територии в Западен и Северен Ирак. Иракските правителствени войски с подкрепата на кюрдските бойци и на въздушните атаки на предвожданата от САЩ антиджихадистка коалиция през последните месеци предприеха серия от успешни контраатаки с цел да изтласкат джихадистите от страната.

Според изтончици на ДП през април или май ще започне операция по връщеното на град Мосул, който в момента се контролира от джихадистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай