Иран изстреля ракети към град в иракски Кюрдистан. Кои са целите

Нито една от ракетите, избухнали в района на строящата се сграда на дипломатическата мисия на САЩ, не е довела до сериозни щети

Иран изстреля ракети към град в иракски Кюрдистан. Кои са целите | StandartNews.com

Ракетен обстрел по град Ербил в Северен Ирак в неделя вечерта е бил извършен от територията на Иран, информация е потвърдена от иракски и американски представители, съобщиха медиите.

Те не предоставиха повече подробности за мястото, откъдето е извършен обстрелът на столицата на Иракски Кюрдистан. Според иракски източник целта на обстрела е било американското консулство в Ербил, но нито една от ракетите, избухнали в района на строящата се сграда на дипломатическата мисия на САЩ, не е довела до сериозни щети. Пострадали също няма.

Телевизия Kurdistan-24 по-рано, позовавайки се на правоприлагащите органи, съобщи, че са били изстреляни общо 12 балистични ракети. По думите й нанесени са щети на сградата, в която се намира офисът на канала, но няма загинали и пострадали. В същото време телевизия Rudaw съобщи, че ракетите са били 14. Кюрдските сили за сигурност извършват разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай