Петък,

Има ли прокоба над Uriah Heep?

От: Мартина Суботинова -
402
Има ли прокоба над Uriah Heep?
A
A
A

Световната рок музика изгуби един от най-добрите си изпълнители в лицето на Джон Лоутън, който почина на 74-годишна възраст, заяви съоснователят и водещ китарист на групата "Uriah Heep" Мик Бокс пред ТАСС.

Джон Лоутън, който е бивш вокалист на емблематичната британска банда, почина на 29 юни.

"Смъртта му ме разтърси до дъното на душата и все още не мога да се съвзема. Джон беше важен член на семейството на "Heep" и когато смени на сцената Бърни (Шоу), който по онова време беше в болница, обяви от микрофона: "Можеш да се оттеглиш, но никога няма да напуснеш "Юрая Хийп". Такъв беше нашият Джон, беше страхотен", казва основателят на легендарната рок група.

Мик Бокс си спомня, че с Лоутън са имали прекрасни моменти както на сцената, така и извън нея.

"Когато снимахме и правихме концерти в България, не спирахме да се смеем. Винаги ще си спомням онези щастливи времена", казва още той.

Бокс определя гласа на покойния Лоутън като "прекрасен, но в същото време силен, одухотворен и с нежни нотки", предава БТА. Основателят на "Uriah Heep" е категоричен, че рок музиката е изгубила един от най-великите гласове на всички времена, но "наследството, което ни остави, ще живее вечно".

За една година починаха трима от бившите членове на музикалната формация. През септември м.г. си отиде барабанистът Лий Кърслейк, а през ноември и кийбордистът Кен Хенсли.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com