Илон Мъск го закъса. Туитър го захапа

Условията на сделката изискват Мъск да плати 1 милиард долара такса, ако не я завърши

Илон Мъск го закъса. Туитър го захапа | StandartNews.com

Илон Мъск го закъса. Туитър ще съди милиардера. В петък (8 юли) с писмо до Twitter, подадено до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), адвокатите на Мъск заявиха, че Мъск прекратява споразумението за поглъщане на мрежата, тъй като, според тях, Туитър са направили „фалшиви и подвеждащи“ изявления относно потребителските данни.

Мъск, който се съгласи да купи „Туитър” на 25 април, на няколко пъти изрази загриженост за това какъв процент от монетизируемите ежедневни активни потребители на Twitter (mDAU), показател, докладван на всяко тримесечие на SEC, не са хора – независимо дали са ботове, автоматизирани или спам акаунти.

Условията на сделката изискват Мъск да плати 1 милиард долара такса, ако не я завърши. Но „Туитър” вече съобщи, че ще се бори в съда, за да получи това плащане.

Председателят на борда на „Туитър”, Брет Тейлър, написа в мрежата, че бордът е „ангажиран да приключи сделката на цената и условията, договорени с г-н Мъск, и планира да предприеме правни действия за налагане на споразумението за сливане... Уверени сме, че ще надделеем в съда в Делауеър“, добави Тейлър.

Акциите на „Туитър” паднаха с 5% до $36,81 след новината, доста под $54,20, които Мъск беше предложил да плати. Междувременно акциите на Tesla се покачиха с 2,5% до $752,29.

Преди това Мъск беше заплашил да се оттегли от сделката, ако „Туитър” не успее да покаже, че по-малко от 5% от ежедневните активни потребители са автоматизирани спам акаунти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай