Идва ли краят на Victoria's Secret?

Компанията не дава оценка на двете отделни фирми

Идва ли краят на Victoria's Secret? | StandartNews.com

L Brands официално се отказа от търсенето на купувач на Victoria's Secret и се отделя от марката за бельо.

След отделянето, което ще се случи през август, топ шефът на L Brands Андрю Меслоу ще ръководи Bath & Body Works, а главният изпълнителен директор на Victoria's Secret Мартин Уотърс оглавява новия самостоятелен бизнес с бельо.

Компанията заяви, че това ще даде възможност на всяка компания да увеличи фокуса на управлението и финансовата гъвкавост, за да процъфтява в променяща се среда на търговия на дребно и да осигури печеливш растеж.

L Brands също така очаква продажбите за първото тримесечие, приключило на 1 май, да нараснат до малко над 3 млрд. долара в сравнение с 1,65 млрд. долара година по-рано. Ръст на приходите отчитат и двата бизнеса на компанията.

L Brands почти продаде Victoria's Secret миналата година на частната компания Sycamore Partners. Въпреки това сделката се провали заради поандемията, която принуди временно затваряне на магазини.

Компанията не дава оценка на двете отделни фирми. Тя не коментира и оценката, която е направила на офертите за покупката на бизнеса с бельо, който се опитваше да продаде в продължение на около година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай