Идентифицираха стрелеца от Монруж, свързан е с атентата в "Шарли Ебдо"

Идентифицираха стрелеца от Монруж, свързан е с атентата в "Шарли Ебдо" | StandartNews.com

Париж. Френската полиция е установила самоличността на стрелеца, който уби пътна полицайка и рани тежко общински служител вчера в парижкото предградие Монруж. АФП цитира вътрешния министър, който заяви, че са разкрити "важни елементи" по разследването на стрелбата от 8 януари сутринта. Името на извършителя все още не се съобщава пред медиите. Той беше облечен в бронежилетка и откри огън по полицаи по-малко от 24 часа след атентата в редакцията на списание "Шарли Ебдо" в сряда, при който загинаха 12 души. След като рани тежко двама души, единият от които - 26-годишна ппътна полицайка, почина, той избяха и властите все още го издирват. 

От полицията обявиха официално, че стрелбата в Монруж е свързана с атентата в "Шарли Ебдо". Стрелецът и тримата извършили атентата в редакцията на сатиричното издание принадлежат към една и съща джихадистка организация, действала в североизточен Париж, съобщават от полицията.

АФП съобщава, че са арестувани двама души от обкръжението на заподозрения за стрелбата в Монруж. Извършителят все още се издирва. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай