ИД все по-изобретателна в зверствата (СНИМКИ)

ИД все по-изобретателна в зверствата (СНИМКИ) | StandartNews.com

Нови извращения на Ислямска държава видяха бял свят благодарение на видеа, заснети от джихадистите. На тях бойци се разправят с жертвите си по най-брутален начин. След изгаряния, разстрели, хвърляне от покриви, бой с камъни "изгряха" поредните варварски идеи.

На първите кадри се вижда как ИД дави свои жертви в басейн. Петима мъже са заключени в метална клетка, която мъчителите пускат бавно във водата. Пленниците, които са с вързани крака, изглеждат спокойни поне в началото. Камери под водата обаче са заснели ужаса в последните секунди. Горките хора се мятат отчаяно преди постепенно да спрат да се движат. После варварите вадят клетката с удавилите се, от чиито уста излиза пяна. Труповете са нахвърляни един върху друг.

Следващото видео е от 7 минути и показва екзекуция в пуста местност. Облечени в оранжеви дрехи пленници са натикани в стар опел. После джихадист вади РПГ и взривява колата. Иначе в лентата има признания на жертвите, че са извършили престъпленията, в които ги е обвинила ИД.

Третото видео показва гибелта на седмина в поле. Бойци на ИД ги нареждат един до друг и оплитат вратовете им с експлозиви. Следва детонация. Някои са буквално пометени и умират на секундата. Други обаче оживяват за минути с чудовищни рани. Така умират в страхотни мъки.

Зверства и срещу собствените им деца

Зверствата на джихадистите са насочени дори към собствените им деца. Правозащитни организации разпространиха кадри с две непълнолетни момчета в Сирия. Те са вързани за китките и висят от греда в продължение на няколко часа. До зверството има табелка, която уведомява, че децата за заловени от нравствената полиция да ядат през деня. Както е известно, това е забранено по време на Рамазана наред с пиенето на вода, правенето на секс, пушенето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай