Хит в социалните мрежи. Изгоря ли символът на Париж (снимка)

Каква е истината

Хит в социалните мрежи. Изгоря ли символът на Париж (снимка) | StandartNews.com

Аейфеловата кула гори – тази новина обиколи социалните мрежи, придружена от впечатляващо видео и снимки. Тя беше пресподелена милиони пъти в ТикТок и Инстаграм. Но е абсолютно фалшива.

На снимките виждаме символът на Париж обхванат в пламъци. Видеото също показва как облак черен дим се издига от кулата. До момента различните вариации на публикацията са събрали над 7 милиона гледания онлайн, както и хиляди коментари, които питат парижани „Добре ли сте? Има ли жертви?“.

Снимките и видеото са абсолютно фалшиви. Кадрите са генерирани от изкуствен интелект, а видеоклипът е споделен в YouTube още миналата година с отметки „специални ефекти“ и „компютърно генерирано изображение“.

През 2023 г. бе достигнат пик на фалшивите изображения в социалните мрежи, особено когато става въпрос за политика в Съединените щати. Генерираните от ИИ изображения все още успяват да заблудят много хора онлайн. Една от „най-обичаните“ фигури за ИИ интерпретации е папа Франциск. Миналата седмица той отново попадна във видеоклип, според който е отпразнувал Нова година в нощен клуб в Рим. Кадрите са създадени от изкуствен интелект.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
blushloren
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/biox

Откажи