Хиляди без подаръци заради бавни куриери

Хиляди без подаръци заради бавни куриери | StandartNews.com

Ню Йорк. Хиляди хора по цял свят останаха без коледни подаръци заради забавяния в големите американски куриерски служби "ФедЕкс" и "Ю Пи Ес", предаде ИТАР ТАСС.

Компаниите обясниха забавянията в доставките с огромния брой поръчки в онлайн магазини, както и с лошите климатични условия в началото на седмицата на голяма част от територията на САЩ. "Ю Пи ЕС" полага всички усилия да достави поръчките възможно най-бързо. Количеството на пратките, които трябваше да доставим по Коледа, надхвърли логистичните ни възможности, поради което доставката на някои пратки се забавя", се казва в изявление на "Ю Пи Ес". Подобно изявление разпространи и "ФедЕкс". Нито една от двете компании не съобщи колко поръчки не са били доставени в срок, като единствено отбелязаха, че те са малка част от общия обем пратки.

По оценки на някои медии забавянето касае няколко хиляди пратки. По думите на представители на "ФедЕкс" от Деня на благодарността, който се отбелязва в последния четвъртък на ноември, до Коледа службата е обработила около 275 милиона пратки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай