Хаос в небето над Острова

Хаос в небето над Острова | StandartNews.com

Лондон. Тотален хаос настъпи в небето над Великобритания, а респективно и по летищата на Острова заради срив в системата за въздушен контрол в главния диспечерския център. Той се намира в Суонуик и отговаря за целия въздушен трафик над Албиона. Компютърната грешка причини закъснението, задаването на нов час или въобще анулирането както на вътрешни, така и на международни полети. До късно днес мащабът на бъркотията не бе напълно уточнен, но Скай нюз отбеляза, че "хиляди пътници" очакват полети на някои от най-големите летища на Острова. А те бяха освен "Хийтроу", "Станстед" и "Лутън" също и тези в Дъблин, Глазгоу, Единбург и Кардиф, които обявиха големи закъснения, някои от които повече от четири часа. С други думи хаосът се разпростря и над Ирландия и Шотландия. Вътрешни и международни полети бяха анулирани на "Хийтроу" - летището с най-голям пътнически поток в Европа и с най-голям международен пътнически трафик в света.

"Възникна проблем при преминаването на системата от нощен към дневен режим на работа. Инженерите ни работят за решаването му възможно най-бързо", обясниха от британската служба за управление на въздушното движение.
Нервите се изопнаха допълнително не само от висенето с часове в терминалите, без ясен изглед колко дълго ще е чакането, но и от това, че някои от самолетите все пак качваха пасажери, но така и не можеха да излетят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай