Гюл и Ердоган обсъдиха обстановката в Близкия Изток

Гюл и Ердоган обсъдиха обстановката в Близкия Изток | StandartNews.com

Анкара. Турският президент - Абдуллах Гюл, обсъди на среща с премиера на страната Реджеп Тайип Ердоган последната обстановка в Близкия Изток и преди всичко сегашната ситуация в Египет, Сирия и Палестинската автономия, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. В продължилата близо два часа среща в Президентския дворец „Чанкая" взе участие и министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу. В официална информация от президентството се посочва, че висшите турски държавни ръководители са се концентрирали върху „възможностите за осигуряване на принос за излизане от трагичната и обезпокоителна обстановка, в която се намира районът.", посочи още телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

След срещата Ердоган реагира изключително остро на критиките срещу него, определящи го като „диктатор", съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

„Нека онези, от чиято уста излиза думата „диктатор", да погледнат какво става в Египет и да осъзнаят, че се правят опити да бъдем разклатени, както това се случва във водещата арабска страна", посочи премиерът Ердоган, визирайки преди всичко основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП).

Турският премиер не пропусна да спомене в тази връзка и масовите протести в страната, стартирали с палатковия лагер в парка „Гези" на площад „Таксим" в Истанбул.

„При тези протести моят народ демонстрира своята воля и единство, като даде нужния отговор на тези, на които трябва, и по начин, по който това трябва да стане.", посочи още турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизионния канал Си Ен Ен Тюрк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай