Гръцки топ режисьор обвинен в изнасилване на малолетни

Опозицията поиска и оставката на министъра на културата

Гръцки топ режисьор обвинен в изнасилване на малолетни | StandartNews.com

В ареста в Атина е бившият директор на Националния театър Димитрис Лигнадис с обвинение за изнасилване на малолетни, съобщава бнр. Премиерът Кириакос Мицотакис се ангажира с промени в наказателния кодекс за още по-тежки присъди за педофилия.

Промени в наказателния кодекс при обвинения в сексуално насилие върху деца, предложи днес в парламента премиерът Мицотакис. Депутатите заседаваха извънредно по скандала с обвиненията срещу бившия директор на гръцкия национален театър. Известен режисьор и актьор Димитрис Лигнадис е арестуван и тече следствие след няколко обвинения в сексуално насилие над деца.

Опозицията поиска и оставката на министъра на културата.

Случеят с Лигнадис е поредния скандал за сексуално насилие в Гърция. Според обвинението Лигнадис е извършвал сексуално насилие срещу малолетни, като в много от случаите те са деца от мигрантските лагери, според показанията в прокуратурата.

Преди месец и бившата олимпийска шампионка Бекатору обвини треньора си в изнасилване. Последваха обвинения на актьори срещу филмови режисьори.

Министерството на правосъдието и полицията се обединяват в борбата срещу сексуалното насилие, като създават и специален сайт за директна връзка и реакция при тези престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай