Гърция вдигна два изтребителя за пътнически самолет

Пилотите получили заповед да се върнат на летището

Гърция вдигна два изтребителя за пътнически самолет | StandartNews.com

Гръцките власти вдигнаха във въздуха два изтребителя F-16, за да върнат на летището в Атина самолет на авиокомпания "Емирейтс" след обаждане от ЦРУ за евентуална терористична заплаха, съобщиха "Greekreporter" и Ройтерс. 

Американското разузнаване съобщило на Гърция, че заподозрени лица, които биха могли да представляват заплаха за сигурността, са на борда на един от двата полета на "Емирейтс" от атинското летище до Ню Йорк и Дубай. Тъй като единият от самолетите вече бил излетял, гръцките власти са разпоредили вдигането на изтребители, които да върнат машината до летище "Елефтериос Венизелос" в гръцката столица. 

Самолетът е бил на около 120 мили от Каламата, когато пилотите получили заповед да се върнат. След като изтребителите съпроводили машината на "Емирейтс" до аеропорта, пътниците били свалени с багажа си и започнало претърсване. На борда е имало 228 души и 18-членен екипаж.

Вторият полет - до Дубай, който все още бил на летище "Венизелос", бил отложен, докато бъде извършена проверка. На пътниците било съобщено, че има технически проблем.

На борда и на двете машини не е намерено нищо подозрително, пише dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай