Сряда,

Гърция се съвзема, влакове пак пътуват между Атина и Солун

От: Иван Ангелов -
692
Гърция се съвзема, влакове пак пътуват между Атина и Солун
A
A
A

Движението на пътническите влакове по железопътната линия Атина-Солун се възобновява от днес, повече от месец след трагичния инцидент в Темпе на 28 февруари, който отне живота на 57 души, съобщава АНА-МПА.

Държавният министър, отговарящ за инфраструктурата и транспорта, Йоргос Герапетритис, президентът и главен изпълнителен директор на гръцката национална железопътна компания ОСЕ Панайтис Терезакис и изпълнителни директори на "Хеленик Трейн" пътуваха тази сутрин в първия влак по маршрута Лариса-Каламбака, за да изпратят послание, че движението на влаковете е безопасно.

Влакът на "Хеленик Трейн" по първия маршрут тръгна в 08.28 часа от гарата в Лариса към град Каламбака в Централна Гърция, а влакът по втория маршрут от Атина за Солун тръгна в 10.28 часа.

При влаковата катастрофа в Темпе на 28 февруари загинаха 57 души и десетки бяха ранени. В Гърция от началото на март се провеждат митинги, стачки и демонстрации в памет на загиналите и като протест срещу решения на правителството и на всички властимащи лица, довели до неуредиците и несигурността в гръцката транспортна инфраструктура.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com