Гръм в Лондон! Какво се е случило с банките

Изненадваща финансова новина от британската столица

Гръм в Лондон! Какво се е случило с банките | StandartNews.com

Изненадваща финансова новина от столицата на Англия.

7000 служители са напуснали бонковите си позиции в Лондон след Брекзит, като са са били преместени далеч от Британските острови, пише Euronews. 

И въпреки че може да не е имало цялостна промяна на европейските финансови пазари, някои експерти смятат, че конкретни сектори се реорганизират и пренастройват, като например инвестиционното банкиране.

„Лондон все още се възприема като глобален финансов играч, но не е непременно възприеман като единствен европейски център за финансови услуги и мисля, че това се промени в резултат на Брекзит“, казва Дейвид Хениг, който работи с Европейския център за международна политическа икономия, цитиран от Euronews. „Сега хората смятат, че не само Лондон е европейски финансов център, има и други места. Може да е Париж или Амстердам. Може да е Дъблин.“

Питър Лоулър, бивш главен икономист на Германската фондова борса, смята, че Брекзит определено е имал пагубен ефект върху съдбата на Лондон, но добавя, че е твърде рано да се прогнозира бъдещето, предаде economy.bg.

„Не мисля, че стратегическото мислене е направено правилно в Обединеното кралство“, казва той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай