Готвачът на Путин нападна Кремъл! Скандално искане

Защо побесня Евгений Пригожин

Готвачът на Путин нападна Кремъл! Скандално искане | StandartNews.com

Все по-забележимият ръководител на руската частна военна група "Вагнер" Евгений Пригожин взе под прицел днес администрацията на руския президент Владири Путин за това, че не е блокирала платформата ЮТюб, чиито собственици са американци, предаде Ройтерс.

"ЮТюб е информационната чума на нашето време", каза Пригожин в публикувано в "Телеграм" изявление, в което посочва без доказателства, че 40 процента от видеоклиповете в платформата са политизирани и насочени срещу Русия.

Според него платформата не е била забранена по две причини в Русия, която иначе затегна контрола върху чуждестранните медии след нахлуването си в Украйна: предположението, че тя е незаменима за обикновените граждани, и наличието в Кремъл на хора, които всъщност симпатизират на Съединените щати.

"Имаме огромен брой хора в президентската администрация, които мислят само за едно нещо: как само ако Русия загуби войната, американците ще дойдат и ще ни регулират колкото се може по-скоро," каза Пригожин.

"Тези, които са против закриването на ЮТюб, според мен са хора, които са предатели на своя народ и страна, предатели на предишните и бъдещите поколения руснаци. Те живеят в чужбина, почиват в чужбина, отглеждат децата си в чужбина, прокламират висши ценности, но въпреки това подкрепят Запада по всички възможни начини и се изхранват от него."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай