Гореща новина от Байдън! Каза съдбата на Украйна

Президентът на САЩ нападна Путин и обяви помощта за украинците

Гореща новина от Байдън! Каза съдбата на Украйна | StandartNews.com

Ние ще помогнем на Украйна да си върне всички земи. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън. Той посочи, че САЩ признават Украйна в нейните предишни, международно признати граници и обвини диктатора на Кремъл, че нарушава международното право.

Байдън също така заяви, че Америка ще помогне на Украйна да си върне окупираните от Русия територии. 

Президентът на САЩ добави също, че Русия нарушава международното право, пренебрегва Устава на ООН и демонстрира презрението си към мирните нации навсякъде по света.

"Съединените щати осъждат днешния измамен опит на Русия да анексира суверенна украинска територия. Русия нарушава международното право, пренебрегва Устава на ООН и демонстрира презрението си към мирните нации навсякъде по света. Не се заблуждавайте - тези действия не са легитимни.

Съединените щати винаги ще зачитат международно признатите граници на Украйна. Ще продължим да подкрепяме усилията на Украйна да възстанови контрола върху територията си, като укрепваме военната и дипломатическата ѝ позиция, включително чрез предоставяне на допълнителна помощ за сигурност в размер на 1,1 млрд. долара", се казва в изявлението на американския президент,

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай