Горещ призив срещу Путин. Какво каза Шварценегер

Спрете да му финансирате войната

Горещ призив срещу Путин. Какво каза Шварценегер | StandartNews.com

Арнолд Шварценегер призова Европа да спре да финансира войната на Владимир Путин в Украйна, като прекрати зависимостта си от руската енергия. Холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния заяви, че "имаме кръв по ръцете си", в силна реч по време на Австрийската среща на върха - ежегодна климатична конференция във Виена.

"Вижте трагедията на Украйна. Всички сме ужасени от кадрите, които ни показват по новините всяка вечер. Нека обаче бъдем честни – 1300 ракети, които Русия изстреля към украинските градове в първите 2 месеца от войната, струват 7,7 милиарда евро. В същото време обаче Европа изпрати на Русия 44 млрд. евро за гориво“, заяви Шварценегер, предаде Актуално. 

„Разбира се, руснаците са разтревожени от това, че губят войниците си, губят оборудването си като танкове, но си казват: „Хей, поне не трябва да плащаме за тази война. Европа плаща, тя ни дава тези пари“. „Без значение от коя гледна точка го виждате, имаме кръв по ръцете си, защото финансираме войната.

Трябва да спрем да лъжем самите себе си. Дължим го на украинските деца, които растат в бомбоубежища. Дължим го на самите нас. Трябва да направим всичко необходимо, за да намалим нашата зависимост от изкопаемите горива. Нека бъдем част от решението, не от проблема. Провалът не е опция“, завърши посланието си актьорът.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай