Голямо разкритие! Стана ясно кой е намушкал българина в Скопие

Човекът е установен, но все още не е лишен от свобода и се издирва

Голямо разкритие! Стана ясно кой е намушкал българина в Скопие | StandartNews.com

Човекът, който е заподозрян като пряко отговорен за нанасянето на тежката телесна повреда на българския гражданин, е установен, но все още не е лишен от свобода и се издирва. Прокуратурата продължава да предприема действия по обезпечаване на доказателства за пълното изясняване на събитието. Това съобщи бТВ, цитирайки властите в Република Северна Македония.

Основната прокуратура в Скопие внесе днес в Основния наказателен съд Скопие предложение за определяне на обезпечителни мерки срещу четири лица, срещу които е образувано производство за участие в инцидента в търговския център „Чаирчанка“, при който беше ранен български гражданин, казват обвинителите.

Има основателно предположение, че лица на възраст от 28 до 32 години са участвали във физическа саморазправа с фенове на БФК „Левски“, с което са извършили престъпление – Насилие по чл.386 ал.4 във връзка с ал.3 и ал. Наказателния кодекс.

Имайки предвид всички обстоятелства около събитието, до което се стигна, когато българските фенове с два автомобила преминаха в близост до търговски център „Чаирчанка” и първо влязоха в словесен спор с минувачи и граждани, след което спряха автомобилите и излязоха от след като словесният спор прерасна във физическа саморазправа с група граждани, излезли от околните сгради, прокурорът предложи няколко обезпечителни мерки на заподозрените: задължение да се явяват периодично на назначено длъжностно лице в ООС; Скопие, временно отнемане на документи за пътуване, както и забрана за посещение на определено място - спортни състезания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай