Голямата раздяла! Изпращат Пеле с кралски почести

Поклонението ще продължи 24 часа

Голямата раздяла! Изпращат Пеле с кралски почести | StandartNews.com

Светът се сбогува с Краля на футбола Пеле. Единственият футболист, ставал три пъти световен шампион, почина снощи на 82 години след дълга битка с рак дебелото черво. Той ще бъде изпратен с кралски почести.

ВИЖ ОЩЕ: Стоичков разплака всички с думи за Пеле

Пеле ще бъде балсамиран и отведен от болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло преди публичното поклонение пред тленните му останки да започне на 2 януари във Вила Белмиро (стадиона на Сантос), предаде БЛИЦ.

То ще продължи точно 24 часа. През това време ще има достъп през централния вход за широката публика и отделни входове за политически служители и други видни фигури, заедно с членове на пресата.

На другия ден - 3 януари, ще има траурна процесия по улиците на Сантос в чест на иконата на световния футбол. След това той ще бъде положен в Мемориалния некропол Екуменика. Тази зона няма да бъде достъпна за обществеността.

Бразилските медии прогнозират, че церемонията ще бъде невиждана - милиони хора ще присъстват на поклонението. За да изпратят Пеле към последния му път, в Сантос се очаква да пристигат много известни личности от целия свят. 

Всъщност, веднага след обявяването за смъртта на Пеле стотици хора започнаха да се струпват около стадиона на Сантос, където той постига част от феноменалните си успехи от 1956 та чак до 1974 година. Хората веят знамена, палят свещи, полагат цветя и отдават почит на Краля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай