Голяма забрана в Ню Йорк. Край на бейзболните шапки

Пълна промяна с Бруклинския мост

Голяма забрана в Ню Йорк. Край на бейзболните шапки | StandartNews.com

След Нова година търговците на Бруклинския мост в Ню Йорк няма да имат възможност да да продават стоките си на съоражението. Това стана факт заради новите правила, които влязоха в сила от 1 януари, съобщава Voice of America (VOA). Съвсем доскоро мостът беше изпъстрен от сергиите с бейзболни шапки, плюшени играчки, платнени чанти, тениски и закуски. 

Според Metropolitan Transportation Authority около 10 хиляди пешеходци пресичат Бруклинския мост всеки ден. През уикендите и по празниците броят им стига до 30 хиляди.

През последните години обаче броят на търговците стана много голям, което представлява опасност за обществения ред. Кметът Ерик Адамс заяви, че понякога дори велоалеята е препълнена от минувачи, предава Voice of America (VOA).

Търговците споделят, че ако загубят работата си, няма да могат да издържат своите семейства.

Патрик Деламор, продавач и ветеран от бреговата охрана, казва че търговията на моста е единствената прехрана за хора като него.

Мохамед Атиа също е бил уличен търговец. Днес той е директор на Street Vendor Project и целта му е да убеди кмета Адамс да отмени решението си.

Някои от търговците са хора с увреждания. Според тях забраната нарушава правата им.

Новата заповед се прилага не само за Бруклинския мост, но и за всичките всички 789 моста, управлявани от Министерството на транспорта.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай