Голяма изненада от Песков! Изумителни думи за САЩ

Похвали САЩ за реакцията им на вчерашното приземяване на ракета в Полша.

Голяма изненада от Песков! Изумителни думи за САЩ | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков похвали САЩ за реакцията им на вчерашното приземяване на ракета в Полша.Говорейки по време на ежедневна пресконференция, Песков обвини Полша и "цяла редица други страни" в "истерична реакция" на инцидента, обвинявайки Русия, че е отговорна за него без никакви доказателства, предаде Днес.бг.

За разлика от това Песков похвали реакцията на САЩ на инцидента, след като президентът Джо Байдън каза, че е "малко вероятно" ракетата да е руска."Заслужава да се отбележи сдържаната и много по-професионална реакция на американската страна и на американския президент", каза Песков.Министерството на отбраната на Русия също заяви, че скорошните му бомбардировки над Украйна са извършени само срещу цели в страната и са били на най-малко 35 километра от полската граница.

Говорителят Игор Конашенков добави, че "падането на предполагаемите "руски ракети"" в полското село Пржеводов "са умишлена провокация с цел ескалиране на ситуацията".

Най-вероятно инцидентът в Полша се дължи на украинската отбранителна система. Това заяви на пресконференция в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай