Голям удар за Байдън! Излязоха нови данни за Тръмп

Свързани с нагласите на американците

Голям удар за Байдън! Излязоха нови данни за Тръмп | StandartNews.com

Ден след Гергьовден в САЩ беше оповестено най-новото социологическо проучване за политическата битка за Белия дом през 2024 г. То е по поръчка на влиятелните медии Washington Post и ABC News, пише "Труд".

Данните сочат безпрекословно лидерство на Доналд Тръмп както спрямо настоящия президент Джо Байдън, така и за първичните избори в Републиканската партия.

Десантис на този етап си остава регионален лидер с тясна подкрепа в национален мащаб, при това затворена в рамките на Републиканската партия, докато Доналд Тръмп продължава да е най-могъщата фигура на консервативния небосклон, чиято подкрепа надхвърля партийните граници на републиканците.

В текущата предизборна кампания Десантис би имал шанс само при оттегляне на Тръмп по някаква причина.

Според цитираното социологическо проучване Доналд Тръмп води в президентската надпревара спрямо Байдън със седем пункта. Кандидатурата на настоящия американски президент е непопулярна и в средите на Демократическата партия. Едва 36 процента от избирателите одобряват неговата кандидатура, докато 56 процента са твърдо срещу нея.

Нещо повече, цели 68 на сто е делът на респондентите, които смятат Байдън за твърде възрастен за нов президентски мандат. По-малко от половината, 44%, мислят същото за Тръмп.

Напълно противоположна е картината на обществените настроения по този въпрос при Доналд Тръмп - 64% смятат, че той е физически годен, а 54% - че е достатъчно умствено свеж за нов президентски мандат.

Неприятни за Байдън са и данните за икономическата политика. Едва 36% от американците смятат, че той се справя добре с икономическите проблеми, докато 54% намират икономическата политика по времето на Тръмп за по-добра за страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай