Голям скандал с Алла Пугачова! Русия я нападна лошо

В какво е обвинена певицата

Голям скандал с Алла Пугачова! Русия я нападна лошо | StandartNews.com

Активист е поискал от руската Главна прокуратура да провери певицата Алла Пугачова за финансиране на украинските въоръжени сили. ТАСС съобщи, че въпросният активист е изпратил писмо до генералния прокурор Игор Краснов, с което агенцията разполага.

В жалбата си активистът пише, че Пугачева, която живее в Израел, продължава да критикува "специалната военна операция". Според него тя подкрепя културни дейци, които са напуснали Русия, критикува войната и се твърди, че предоставя финансова помощ на Украйна.

Той също така отбелязва, че неговият "Федерален проект за сигурност и борба с корупцията" е установил "чуждестранно финансиране на дейността на Алла Пугачева и връзките ѝ със западните разузнавателни служби".

След като започна руската инвазия в Украйна, Алла Пугачова и семейството ѝ напуснаха Русия. Певицата се завърна в страната през август. Тя заяви, че не планира да емигрира.

През септември съпругът ѝ Максим Галкин, който публично се противопоставя на войната, бе включен в регистъра на "чуждестранните агенти". В отговор Пугачова се обърна към Министерството на правосъдието чрез Instagram с молба тя също да бъде обявена за "чуждестранен агент".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай