Голям шеф от Аерофлот избяга в чужбина. Какво става?

ЕС наложи санкции, с които затвори въздушното си пространство за руските авиокомпании

Голям шеф от Аерофлот избяга в чужбина. Какво става? | StandartNews.com

Зам.-шефът на руската авиокомпания "Аерофлот" по стратегии, обслужване и маркетинг Андрей Панов е подал оставка от поста си и е напуснал Руската федерация, съобщава агенция "Интерфакс", цитирана от news.bg.

"Напуснахме Русия. Напуснах "Аерофлот". Старият живот свърши", е написал Панов във Фейсбук.

Той е бил назначен за заместник-директор на компанията през 2018 г. Дотогава е работил 8 години в международната консултантска компания Bain&Company, а преди това е бил редактор на финансовия отдел и заместник главен редактор на сайта на вестник "Ведомости".

По-рано тази седмица "РБК" съобщи и за оставката на попадналия под санкциите на ЕС главен директор на "Аерофлот" Михаил Полубояринов. По данни на източници на медията в най скоро време той може да бъде назначен за заместник-директор на Руските пощи. Информацията не е официално потвърдена. От пресцентъра на "Аерофлот" само казват, че за зам.-директор е назначен настоящият шеф на дъщерната авиокомпания "Русия". Информацията, че Полубояринов напуска "Аерофлот", е потвърдил източник на "Интерфакс" от авиосектора.

В началото на март поста си напуснал и директорът на трета авиокомпания от групата "Аерофлот", "Победа" - Андрей Калмиков. За временно изпълняващ длъжността на 5 март бил назначен Андрей Юриков, зам.-директор по инженерно-авиационната поддръжка на компанията.

На 26 февруари ЕС наложи санкции, с които затвори въздушното си пространство за руските авиокомпании и забрани доставките за Русия на граждански самолети и резервни части за тях, както и техническата поддръжка и застраховането им. Освен това спрямо санкциите до края на март трябва да бъдат прекратени лизинговите договори с руски превозвачи, чиито самолети са предимно Boeing и Airbus.

Самолетите на "Победа" са само Boeing 737. От 187 самолета на "Аерофлот" само 9 са руски - Superjet 100. В "Русия" ситуацията е обратната - "Суперджет" са 67 от 126 самолета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай