Голям проблем в UK! Какво става на Острова

Трудности по летищата на Великобритания

Голям проблем в UK! Какво става на Острова | StandartNews.com

До Нова година е възможно да има забавяния на полетите, предупреждават от британските летища. Причината е  започналата днес стачка на служителите от паспортния контрол, предаде Ройтерс. Въпреки това летище "Хийтроу" не съобщи за големи смущения в работата си.

Профсъюзът на обществените и търговските услуги (PCS) заяви, че се очаква в протестите да се включат над 1000 държавни служители от граничните сили.Великобритания е обхваната от най-голямата вълна от протестни действия от десетилетия насам, след като по-рано стачки обявиха и медицинските сестри, парамедиците, както и работниците в железопътния и пощенския сектор.

Недоволството е свързано със заплатите и условията на труд, предаде БТА. 

Граничните служби се извиниха на пасажерите за причинените неудобства и казаха, че ще работят с партньорите си от транспортния бранш, за да поддържат потока на пътници и стоки. 

Най-натовареното британско летище "Хийтроу" съобщи за "минимални опашки" в залите за пристигащи пътници. "Гетуик" - второто най-натоварено летище в страната - заяви, че от днес до края на годината хората трябва да се подготвят за по-дълго чакане за обработка на паспортите им. Въпреки че се очакват известни смущения, засега полетите се изпълняват.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай