Гняв от Путин! Какво направи с Гърция

Включи съседите в специален списък

Гняв от Путин! Какво направи с Гърция | StandartNews.com

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка на неприятелските за Русия държави. Това съобщава пресслужбата на руското правителство, цитирана от ТАСС.

В съобщението се пояснява, че правителството е актуализирало списъка на чуждите държави, извършващи недружески действия, насочени срещу руските дипломатически и консулски представителства зад граница. В резултат на това в списъка попадат гореспоменатите пет страни от ЕС.

В съобщението се посочва още, че Словения и Хърватия няма да могат да наемат в своите дипломатически мисии в Русия руски граждани за сътрудници. За Гърция, Дания и Словакия възможностите за наемане на руснаци за дипломатически сътрудници са ограничени - 34 души за Гърция, 20 души за Дания и 16 души за Словакия.

С нелегитимните си едностранни санкции Европейският съюз упорито продължава да се забива в задънена улица, а съответните мерки довеждат до пагубни последици за глобалната икономика и сигурност. Това се казва в разпространено вчера изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай