Глад в Тайланд и Бали, хората продават златото си

Липсата на чуждестранни туристи съсипа туризма, който изхранва хората

Глад в Тайланд и Бали, хората продават златото си | StandartNews.com

Жителите на Тайланд започнаха да продават златните си бижута заради масовата загуба на работа, намаление на заплатите и глад в отделни райони заради липсата на туристи. За това пише The Thaiger, цитирана от Лента.ру.

Хората продават златните си украшения, за са се сдобият с някакви пари, с които да си платят сметките и да купят продукти.

"Ще ми се наложи да продам последното си златно бижу, подарено след раждането на детето ми. Разходите ми се увеличиха при ограничени доходи", казва 22-годишната служителка в офис в Банкок Сувират Намвича.

Масов глад в най-популярния тайландски курорт - остров Пукет, започна още през септември. Той е предизвикан от липсата на чуждестванни туристи заради ограниченията, свързани с коронавируся. Свърши и бюджетът за покупка на храна, който бе отпуснат от правителството като помощ на хората, загубили работата си.

Н 4 декември бе съоБщено, че и на остров Бали има масов глад заради липсата на туристи. Най-много са бедстващите в района Карангасем, където местните хора се изхранват благодарение на парите на роднини, работещи в сферата на услугите в други части на острова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай