Геройства в Израел разтърсиха света! Има и световна звезда

Покъртителни истории от войната

Геройства в Израел разтърсиха света! Има и световна звезда | StandartNews.com

Геройства във войната в Израел, които разтърсиха света.

В Израел двама военни съпрузи успяха да защитят семейството си от седем бойци на Хамас, спасявайки живота на десетмесечните си бебета.

Според медии седем въоръжени екстремисти са се опитали да проникнат в къщата, където са живели Адар и Итай Бердичевски. Заедно с двадесетгодишния съпруг и съпругата му били техните деца и родителите, и двамата военни, решили да се бият.

Те скрили децата си в укритие, където останали 13 часа, докато самите те стреляли по бойците. Накрая с цената на живота си унищожили всички.

Децата са открити от техни колеги - израелски военни от армията, когато те овладяват кибуца Кфар Аз на границата на Израел, където се случи трагедията.

Бебетата са предадени на баба им.

Историята получи неочаквано продължение в света на спорта. Факт е, че бившият капитан на израелския национален отбор Бенаюн се оказа роднина на друг герой - 20-годишният му племенник Шакед спаси семейството му, заедно със сестрата на спортиста Йоси, като успя да убие трима членове на Хамас, които нахлуха в къща в прословутия кибуц Беери.

Спортистът каза, че спасяването на близките му от Хамас е едно голямо чудо, а самият той преживя най-трудния ден в живота си.

Въпреки това, както съпругът на сестрата, който бил ранен и се криел в полето, така и семейството успяха да избягат от къщата, в която бяха хвърлени гранатите.

„Получените от тях съобщения и липсата на комуникация ме накараха почти да припадна“, цитира Ynet думите на спортиста., пише Глас Нюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай