Геройска проява на българин, взет за заложник в Амстердам

Полицията похвали нашенеца за бързата реакция срещу похитителя

Геройска проява на българин, взет за заложник в Амстердам | StandartNews.com

Заложникът, който беше държан при обир на магазин на Apple в Амстердам, е 44-годишен българин.

Както "Стандарт" писа, въоръженото нападение във вторник продължи около 6 часа, преди похитителят да бъде заловен от полицията.

ВИЖ ОЩЕ: Заложническа криза в магазин на Apple в Амстердам

Похитителят е 27-годишен мъж от Амстердам. За да пусне заложника, похитителят поискал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той заплашвал, че ако не ги получи, ще се самовзриви. Оказа се, че действително е носел жилетка с експлозиви, но, за щастие, те не са избухнали. Нападателят произвел и изстрели срещу полицаите.

Нападателят е бил обезвреден, след като напуснал сградата, за да последва българина, който успял да избяга, съобщи полицията. По време на гонитбата полицейска кола блъснала похитителя. Той е откаран в болница със сериозни травми.

На пресконференция в сряда сутринта началникът на полицията в Амстердам Франк Пау похвали заложника за бързата му реакция. "Той е действал за части от секундата и се е измъкнал. Ако не беше направил това, нощта можеше да бъде много дълга и неприятна", коментира Пау. И уточни, че българинът не е служител на магазина на Apple.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай