Германски общински съветник сгази лука

Днес той подаде оставка

Германски общински съветник сгази лука | StandartNews.com

Германски общински съветник от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" беше уличен заради надраскването на расистки символи върху автомобили на бежанци от Украйна. Заради това той подаде оставка.

Общински съветник от германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" подаде оставка, след като беше уличен, че е надраскал свастики върху автомобили на украински бежанци.

Общинският съветник от крайнодясната германска партия "Алтернатива за Герамния" Мартин Кюне подаде днес оставка, след като властите разкриха, че е надраскал свастики върху украински автомобили в Баден-Баден. Това е станало през януари и март тази година.

"Той не е направил никакви изявления пред нашата парламентарна група относно отправените към него обвинения", заяви колегата му от парламентарната група Александър Арпаски. Самият Кюне не пожела да коментира.

В началото на седмицата прокуратурата в Баден-Баден съобщи, че съветникът е заподозрян, че е повредил два автомобила с украински регистрационни номера с нацисткия символ и е изписал с големи букви обидни думи върху превозните средства. За това той е получил наказателно постановление за 50 дневни глоби, което все още не е влязло в законна сила. Властите не съобщиха кой е местният политик и към коя политическа група принадлежи, но медиите бързо разкриха личността му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай