Германия с чудесни новини за Кристалина

Кристиян Линднер със силни думи за Георгиева

Германия с чудесни новини за Кристалина | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Германия подкрепи Кристалина Георгиева за втори мандат като управляващ директор на Международния валутен фонд. Финансовият министър на най-голямата европейска икономика Кристиян Линднер я определи като "точно правилния човек" в публикация в социалната мрежа Х.

Кристалина при Радев и Денков. Каза им най-важното

Петгодишният мандат на Кристалина Георгиева като управляващ директор на Международния валутен фонд изтича през септември, а самата тя вече потвърди, че за нея би било чест да продължи да ръководи институцията, ако получи широка подкрепа. Още в Бразилия на срещата на страните от Г-20 френският финансов министър Брюно Льо Мер заяви пред репортери, че Георгиева е свършила "чудесна работа" като ръководител на най-големия кредитор в света.

Кристалина с първи думи. Посочи най-големите приоритети за втория мандат

Подкрепата на Германия, обявена от финансовия ѝ министър, е от изключителна важност. "Франс прес" припомня за негласното споразумение, че фондът се ръководи от европеец, докато Световната банка се оглавява от американски експерт.

Шефът на БНБ с голяма новина за Кристалина

Миналата седмица стана ясно, че Георгиева е обсъдила възможността за втори мандат и с управителя на БНБ Димитър Радев. В момента тя е в България, а от пресслужбите на "Дондуков" 1 и 2 се разбра, че вече е провела срещи с премиера Николай Денков и президента Румен Радев. И с двамата Георгиева е обсъдила инфлацията и необходимостта от подобряването на конкурентоспособността на българската икономика, както и предизвикателства пред света.

В първия мандат на Георгиева като управляващ директор глобалната икономика се сблъска с последиците, произтекли от Ковид-пандемията и последвалата висока инфлация, както и от пълномащабната война на Русия срещу Украйна, информира БНР.

Базираната във Вашингтон институция е силно ангажирана с подкрепата за Киев. Сред останалите ключови предизвикателства пред световната икономика фондът винаги подчертава високата задлъжнялост, бедността и борбата с климатичните промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи