Германия настъпи Китай, какво поиска незабавно

Ясно е, че преминаваме през изпълнени с предизвикателства времена, каза Олаф Шолц

Германия настъпи Китай, какво поиска незабавно | StandartNews.com

Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че е обсъдил с китайското правителство как то може да използва влиянието си върху Русия, за да сложи край на войната в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на предварително подготвени заключителни бележки след германско-китайски форум в Берлин.

"Ясно е, че преминаваме през изпълнени с предизвикателства времена в геополитически смисъл. Това се отразява също на международната търговия и на икономическите отношения", каза Шолц.

"Ето защо днес говорихме и за това как китайското правителство може да използва влиянието си върху Русия, за да сложи край на ужасната руска агресивна война срещу Украйна", добави германският канцлер.

Що се отнася до целите по отношение на климата, Шолц каза, че те могат да бъдат постигнати по-лесно с честна конкуренция и свободен достъп до пазара в Китай. "Едно е ясно: ще бъде по-лесно за всяка страна в света да постигне своите цели по отношение на климата, ако имаме честна конкуренция, отворен достъп до пазара и равни условия", каза германският канцлер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай