Френски полицаи: Румънци, приберете си обратно ромите

Френски полицаи: Румънци, приберете си обратно ромите | StandartNews.com

Румънските роми принудиха полицията в Париж да научи румънски. Това разкриха двама униформени в интервю за изданието от северната ни съседка "adevarul.ro". "Румънският се превърна във втори език в нашата професия. Трябва да се занимаваме с толкова цигани, че го научихме от тях. Хващали сме крадци от всички краища на страната. Никой обаче не си признава за деянията. Винаги се изкарват по-чисти от роса, когато ги спипаш. Ние сме кошмар за тях", признава Себастиан.

Статистиката показва, че един на всеки шестима осъдени за кражба във френската столица е румънец. "Случвало се е да има месеци, в които всяко престъпление на "Шанз-Елизе" да бъде извършено от румънец. Пълно е и с просяци. Някои от тях се правят на сирийци да будят съжаление. Проблемът е, че когато не си агресивен, а просто си стоиш с изпъната ръка и разтворена шепа, не мога да направя нищо. По закон съм с вързани ръце", разяснява униформеният.

"Кога ще си тръгнете от Франция?", пита журналистите колегата му Дидие. "Когато националите отпаднат", получава в отговор и задава нов въпрос: "Не можете ли да вземете с вас поне част от циганите? Може родината да им липсва". Шегата кара двамата полицаи да се разплачат от смях, защото знаят, че това никога няма да се случи. "Все едно да си оставиш кучето в месарски магазин", констатира Себастиан за ситуацията с мургавите бандити, които са намерили най-лесния и доходоносен начин за препитание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай