Франция отбелязва Деня на Бастилията

Франция отбелязва Деня на Бастилията | StandartNews.com

Париж. Франсоа Оланд прие военния парад по повод националния празник на страната.

"Този 14-ти юли не е като останалите", заяви Оланд в навечерието на парада за Деня на Бастилията, като изтъкна, че преди 100 години "войници от цял свят" дойдоха "да ни спасят".

Транспортни и бойни самолети прелетяха преди началото на парада на сухопътните войски на булевард Шанз-Елизе с участието на 4000 военни и 240 коне, както и хиляди зрители, които ги приветстваха.

Но в момент, когато икономиката на страната продължава да изпитва затруднения, всички погледи са насочени към телевизионното интервю на президента в 11,15 ч по Гринуич, ежегодна традиция по повод националния празник на Франция и първата му изява пред медиите в последните два месеца.

Рекордната безработица, програмата за реформи, която предизвика гнева на депутатите от собствената му Социалистическа партия, непопулярността на премиера сред влиятелните профсъюзи, няколко планирани стачки ще бъдат сред темите, за които ще говори Оланд. Очаква се той да коментира и кризите в Украйна и Сирия, както и настоящата офанзива на израелската армия в ивицата Газа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай