Франсоа Оланд: Да унищожим терористите в Сирия и Ирак

Франсоа Оланд: Да унищожим терористите в Сирия и Ирак | StandartNews.com

Френският президент Франсоа Оланд издаде заповед за увеличаване на ударите срещу позициите на Ислямска държава /ИД/ в Сирия, но и в Ирак. Решението бе взето по-малко от седмица след терористичните атаки в Париж, при които загинаха 129 души, а други 352 бяха ранени, предаде БГНЕС.

Властите в Париж тази вечер поискаха от ООН да разреши вземането на „всички необходими мерки" срещу ИД Франция е поискала от Съвета за сигурност на ООН да разреши на държавите да „вземат всички необходими мерки" за борба с „Ислямска държава" след като джихадистите извършиха няколко атентати в столицата Париж миналата седмица. Чернова на резолюция е била представена пред 15-членния съвет. В нея се призовават държавите да „удвоят и координират своите усилия за предотвратяване и потушаване на терористични актове, извършени основно от „Ислямска държава" и групи, свързани с „Ал Кайда".

В същото време днес френският президент Франсоа Оланд нареди засилване на френските удари срещу „Ислямска държава" както в Ирак, така и в Сирия, съобщиха от Елисейския дворец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай