Фонсека: Предпочитаме да не работим с американци

Фонсека: Предпочитаме да не работим с американци | StandartNews.com

Хакерската атака, извадила на бял свят "Панама пейпърс", идва от Европа. Това смята част от ръководството на панамската юридическа фирма „Мосак Фонсека".

В интервю за Асошиейтед прес един от партньорите основатели на фирмата Рамон Фонсека застъпва тезата, че Старият континент е източник на хакерския пробив в системата на фирмата. Фонсека отказва обаче да сподели какво го кара да мисли така.

„Не мога да кажа повече, защото по това дело в момента се води разследване", казва юристът, цитиран от bTV.

Фонсека дава обяснение на въпроса, който в последните дни вълнува мнозина - защо няма американски имена в изтеклите панамски документи. По думите му, неговата фирма предпочита да няма работа с граждани на САЩ. Юристът поясни още, че той и неговият партньор Юрген Мосак по традиция имат работа с клиенти в страните от Европа и Латинска Америка.

Вчера панамското правителство обяви създаването на международна експертна комисия, която да препоръча начини за повишаване на прозрачността в офшорната финансова индустрия на централноамериканската страна. Президентът на Панама пък обеща, че фактите, които комисията установи, ще бъдат споделени и с други държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай