Физик от Харвард смрази света. Земята я чака нещо ужасно

Океаните са изгубили способността си да бъдат компенсаторен механизъм и да охлаждат

Физик от Харвард смрази света. Земята я чака нещо ужасно | StandartNews.com

Скоростта на въртене на Земята се е увеличила, докато ядрото и оста се изместват. Тези промени могат да доведат до самоунищожение на планетата. Това съобщава Earth Save Science Collaborative (ESSC) като се позовава на доктора от Харвардския университет Егон Чолакян, който е специалист по физика на елементарните частици.

Отбелязвайки "значителното увеличение" в случаите на сеизмични, вулканични, хидроложки, атмосферни, гравитационни и топлинни аномалии, ученият вижда причината за това в екстремното изместване и дестабилизация на земното ядро, както и в хаотичното ускоряване на въртенето на планетата и изместването на оста й.

Този сценарий се изостря критично, наблюдават се промени в състава на горните слоеве на атмосферата, пише ученият.

Той също така смята, че океаните на планетата са загубили способността си да функционират "като компенсаторен механизъм за охлаждане".

Всичко това показва, че Земята "е на ръба на самоунищожението, а на човечеството му остават само няколко години, за да предотврати тази предстояща катастрофа", предупреждава физикът.

"Има спешна нужда от създаване на единен международен научен център на най-добрите учени в света, които да работят за решаването на този проблем", настоява още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Милена
преди 1 месец

Единственото спасение на човечеството е в неговото обединение. Ако не го направим, с нас е свършено, само след няколко години. Вярвате или не, това е бъдещето на планетата и истината за климата.

Откажи