Фейсбук обяви война на антиваксърите

Социалната мрежа ще скрива групи и страници от търсачката си

Фейсбук обяви война на антиваксърите | StandartNews.com

Социалната мрежа Фейсбук засилва борбата с дезинформацията за ваксините, предаде Асошиейтед прес.

Социалната медия заяви, че ще скрива групи и страници, които разпространяват неверни информации за ваксините, от функцията "търсене" на сайта си. Това е поредната стъпка, която Фейсбук и други предприемат, за да спре приливът от неверни информации на сайтовете на социалните медии.

Фейсбук няма да отстранява тези групи и страници - вместо това те няма да се появяват в препоръките или прогнозите при търсене на сайта, уточнява АП. Рекламите с подобна информация ще бъдат отхвърляни.

Според федералните здрави служби неотдавнашният скок на заболяванията от морбили в САЩ отчасти се дължи на невярна информация, която кара родителите да избягват ваксината, допълва АП.

Макар че общите равнища на ваксинация в САЩ остават високи, според Центровете за контрол и превенция на болестите нараства броят на децата под двегодишна възраст, на които не са били поставени никакви ваксини. Федералната служба обяснява, че този факт до голяма степен се дължи на липсата на здравна осигуровка - неосигурените деца е много по-вероятно да бъдат неваксинирани, отколкото тези, които имат здравна застраховка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай