Европарламентът съди ЕК. Причината

Решението е на Председателския съвет на ЕП

Европарламентът съди ЕК. Причината | StandartNews.com

Европейският парламент потвърди, че завежда дело срещу Европейската комисия заради освободените през декември 10 милиарда евро за Унгария. Това реши Председателският съвет на Европарламента, като по този начин подкрепи решението на Комисията по правни въпроси. Сега председателят на Европейския парламент Роберта Мецола трябва да възложи на юридическата служба на парламента да започне процедурата в Съда на ЕС, пише БНР.

Преди срещата на върха през декември миналата година ЕК размрази 10 милиарда от замразените средства за Унгария, което беше изтълкувано от евродепутатите, като опит на Брюксел да си осигури подкрепата на Виктор Орбан за започването на преговори за членство с Украйна.

Еврокомисията години наред критикува Унгария заради проблемите с върховенството на закона в страната и е замразила повечето фондове за страната. Според някои от от евродепутатите, ЕК е отблокирала 10-те милиарда за Будапеща без страната да е изпълнила необходимите реформи.

Еврокомисията отхвърли обвинението, че решението за размразяването на част от средствата за Унгария е свързано с решението за започването на преговори с Украйна. Говорител на ЕК каза днес, че ЕК е действала в пълно съответствие с правото на ЕС и ще защитава решението си пред съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Боян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи