Евакуираха частично летище в Амстердам

Евакуираха частично летище в Амстердам | StandartNews.com

Амстердамското летище "Схипхол" беше частично евакуирано за четири часа тази нощ, а един мъж бе задържан след сигнал за тревога, съобщават Франс прес и БТА.

Над летището е прелитал хеликоптер, а въоръжени служители на военна полиция са патрулирали на площада пред аерогарата, докато пътници с куфари са наблюдавали тревожно случващото се зад обособения периметър за сигурност.

Около 21,30 часа местно време е обявена тревога, а полицията е получила сигнал за "подозрителна ситуация", заяви говорителят на военната полиция Алфред Елвангер.

Към 1,30 часа местно време тревогата е била отменена и Елвангер е заявил, че летището отново е безопасно.

Не са ясни причините за обявената тревога, нито самоличността на задържания мъж. При претърсвяне на куфара му не е открито нищо опасно.

През това време не е имало отмяна на полети и влаковете са пристигали нормално на гарата, която свързва летището с останалата част от страната.

"Всички зони са отново достъпни. Утре полетите ще бъдат по нормален график. Благодаря ви за търпението и за проявеното тази вечер разбиране", съобщи летищната управа в "Туитър".

Втори човек е бил арестуван вчера вечерта на намиращата се недалеч гара Лайден заради подаване на фалшив сигнал за тревога, съобщи за АФП говорител на полицията в Хага. Източникът уточни, че арестът няма общо с този на "Схипхол".

Трети човек е бил арестуван на летището, но случаят също няма връзка с първия арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай