Сряда,

Ето кои се борят за мястото на Сасоли

От: Агенция Стандарт -
298
Ето кои се борят за мястото на Сасоли
A
A
A

Четирима остават кандидатите за следващ председател на Европейския парламент, съобщи тази вечер зам.-председателят на ЕП Педру Силва Перейра. Изборът е насрочен за вторник сутринта.

Евродепутатите ще избират между Роберта Мецола (ЕНП, Малта), Алис Кунке (Зелени, Швеция), Косма Злотовски (ЕКР, Полша) и Сира Рего (Левите, Испания). Кандидатите може да бъдат предложени или оттеглени преди всеки кръг на гласуване.

Във вторник се предвижда първият кръг на гласуването да започне сутринта, след като кандидатите изложат своите виждания за работата на ЕП до 2024 година. Резултатът от гласуването ще бъде обявен на обяд и, ако не е излъчен победител, същите или други кандидати могат да бъдат предложени за втори и трети кръг, при същите условия.

Ако на третия кръг не бъде избран никой, двамата кандидати с най-много гласове от този кръг продължават към четвърто и последно гласуване. Тогава ще спечели кандидатът, получил най-много гласове, предвиждат правилата.

След встъпителната реч на новоизбрания председател ще се състои изборът на останалите членове на ръководството на ЕП - зам.-председатели и квестори. Ще бъдат определени и ръководствата на парламентарните комисии.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички