Ето къде ще се срещнат Байдън и Путин

В женевската вила "Ла Гранж" на 16 юни

Ето къде ще се срещнат Байдън и Путин | StandartNews.com

Срещата на президентите на Русия и САЩ - Владимир Путин и Джо Байдън, ще ще се състои на 16 юни в женевската вила "Ла Гранж". Това потвърди за ТАСС говорителка на швейцарската дипломация.

"Швейцария благодари на двете страни за доверието, изразено чрез избора на Женева" като място за срещата на върха, отбелязва в Туитър външното министерство на алпийската държава.

Путин ще пристигне в Женева в деня на срещата си с Байдън, каза неговият говорител Дмитрий Песков.

Построената през 18-и век вила "Ла Гранж" се намира в средата на парк с площ над 21 хектара, разположен на брега на Женевското езеро, в покрайнините на града. Това е най-големият градски парк, популярно място за отдих на местните жители. От 1917 г. вилата е собственост на града. В сградата работи библиотека, организират се екскурзии за туристи.

От 8 до 18 юни вилата е затворена за посещения, около парка са издигнати метални заграждения, предава БТА. Паркът се благоустроява. Кантоналните власти в Женева въвеждат засилени мерки за сигурност от 14 до 17 юни. Забранени са по-специално полетите на дронове над цялата територия на кантона. Крайбрежните улици, акваторията, паркът "Ла Гранж" и съседният "О Вив" са включени в периметъра за сигурност със специален режим на контрол.

Лидерите на Русия и на САЩ ще обсъдят състоянието и перспективите за развитие на двустранните отношения, проблеми, свързани със стратегическата стабилност, и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействието в борбата с коронавируса, съобщи по-рано Кремъл. Това ще е първата лична среща между Путин и Байдън като президент на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай