Ето го рекордьорът по дълъг живот в Бъкингам

От какво са страдали членовете на кралската фамилия

Ето го рекордьорът по дълъг живот в Бъкингам | StandartNews.com

Доста от членовете на кралската фамилия на Великобритания са имали здравословни промени.

Няколко членове на британското кралско семейство, включително бабата и дядото на крал Чарлз III, са имали рак, съобщава Us Weekly.

При две от децата на кралица Виктория са открити злокачествени тумори. Най-големият син на Виктория, крал Едуард VII, който царуваше в началото на 20 век, имал базалноклетъчен карцином (вид рак на кожата), който е отстранен от носа му. След това той живял още три години. Сестра му, принцеса Виктория, е имала рак на гърдата.

В по-късните години ракът е открит при крал Едуард VIII, който абдикира от престола през 1936 г. в полза на Джордж VI, бащата на кралица Елизабет II и дядото на Чарлз III. През 1971 г. той е диагностициран с рак на гърлото. Причината за заболяването може да е пристрастеността му към тютюнопушенето.

Дядото на Чарлз III, крал Джордж VI, също е бил заклет пушач. През 1951 г. той е диагностициран с рак на белия дроб. През септември 1951 г. му отстраняват левия бял дроб със злокачествен тумор, но това забавя развитието на болестта само с няколко месеца. Той умира на 6 февруари 1952 г.

Съпругата на Джордж VI и баба на Чарлз III, кралица Елизабет, имаше няколко злокачествени тумора. През 1966 г. й е отстранен тумор от дебелото черво, а през 1984 г. – злокачествен тумор на гърдата. Въпреки това тя доживява до 101 години, пише Блиц.

На 5 февруари стана известно, че Чарлз III е диагностициран с рак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай