ЕС вкарва нови забрани срещу Русия

Какви са те?

ЕС вкарва нови забрани срещу Русия | StandartNews.com

Съветът на ЕС реши да вкара нови санкции срещу Русия свързани с конфликта в Украйна.

Тези нови мерки включват икономически ограничителни мерки, насочени срещу отделни граждани и организации. Целта на тези решения е да се засили спазването на вече въведените санкции, като се затрудни тяхното заобикаляне. Съветът отбелязва, че има нарастващи случаи на заобикаляне на санкциите, предаде БТА.

ЕС предвижда да предприеме бързи, съразмерни и целенасочени действия, които да лишат Русия от ресурсите, които ѝ позволяват да продължи военните действия срещу Украйна. Ако мерките срещу отделни нарушители на санкциите не доведат до очакваните резултати, ЕС ще може да предприеме единодушни ограничения върху продажбата, доставката, преноса или износа на забранени за износ стоки и технологии към Русия, спрямо държавите, нарушаващи санкциите.

Санкциите включват забрана за транзит на стоки и технологии през Русия, които могат да допринесат за руския военен и технологичен напредък. Също така се забранява износът на гориво и горивни добавки за реактивни двигатели, изнасяни от ЕС. Списъкът на организациите, които подкрепят руския военен и производствен комплекс във войната, се разширява с добавянето на 87 нови организации. Тези организации ще бъдат обект на по-строги ограничения върху износа на стоки и технологии с двойна употреба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай