Ердоган с първи думи, истината за здравето му

Президентът с ключов ход по съвет на лекарите

Ердоган с първи думи, истината за здравето му | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е отменил публичните си изяви по съвет на лекари, съобщи БТА.

„Благодаря на всички, които ми пожелаха бързо възстановяване след лекото неразположение, което имах в ефир. По съвет на лекарите днес ще си почина и ще си остана вкъщи”, написа той в акаунта си в Twitter. Президентът заяви, че ще поднови кампанията в четвъртък. Той посочи, че отменя участието си днес в митинги в централните турски окръзи Къръккале, Йозгат и Сивас.

Турските власти опровергаха появили се спекулации около здравето на президента Ердоган. Центърът за борба с дезинформацията, създаден под егидата на комуникационния отдел отрече в сряда версията, че той е получил инфаркт и е бил хоспитализиран.

"Твърденията, че президентът Ердоган е получил инфаркт и е бил хоспитализиран, не са верни. Президентът ще присъства на церемонията по първото зареждане на гориво в АЕЦ "Аккую", която ще се състои утре, чрез предаване на живо", съобщиха от Центъра в Twitter, предаде news.bg.

Здравето на нашия президент е много добро, поддържаме постоянна комуникация, той имаше лека настинка, заяви вицепрезидентът Фуат Октай, цитиран от "Хюриет".

Заместник-председателят на партията на президента Еркан Кандемир каза, че Ердоган ще присъства на церемония в атомната електроцентрала "Аккую" в южната провинция Мерсин чрез видеовръзка в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай