Ердоган с люта закана към попзвезда. Заплахата

Каза, че ще й откъсне езика

Ердоган с люта закана към попзвезда. Заплахата | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши, че "ще откъсне езиците" на тези, които се опитват да "обиждат" Адам и Ева. Думите му прозвучаха в джамията "Büyük Çamlıca" след петъчната молитва, и бяха коментарът на Ердоган по повод реакцията срещу песен на турската поп икона Сезен Аксу, предаде 24rodopi.com.

Говорейки пред присъстващите в джамия, президентът на Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган се включи задочно в спора, възникнал около думите "Предайте поздрави на невежите Ева и Адам" от текста на песента на мегазвездата Сезен Аксу "Şahane bir şey yaşamak.

В речта си Ердоган заяви: „Хиляда обиди за пукнат грош. Вие сте тези, които ще се изправите срещу всичко това. Никой не може да злослови срещу Светия Адам.

Наш дълг е да скъсаме тези езици, когато му дойде времето. Никой не може да злослови срещу Светата Ева. Наш дълг е да им отдадем дължимото.” Срещу Сезен Аксу, която бе заплашена от приближеното до партията на Ердоган Национално движение за оцеляване, разгневените настояват да се образува дело.

Близките до Ердоган обвиняват Аксу в "обида и подбуждане на обида към религиозните ценности или тяхното унизяване“. Те отправят и искане за конфискуване на имуществото на мегазвездата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай