Ердоган с историческа реч! Нова цел за Турция

Турският президент изненада всички

Ердоган с историческа реч! Нова цел за Турция | StandartNews.com

Историческа реч направи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на първото заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в 28-ия Меджлис.

Той възобнови призива си за съставяне на нова конституция за Турция, съобщи Анадолската агенция. И постави нова цел пред Турция.

Ердоган заяви, че турското правителство няма да се спре, докато страната не се нареди сред десетте най-големи икономики в света.

Президентът посочи, че кабинетът продължава да работи върху 12-ия план за развитие на Турция, както и върху средносрочната програма за развитие на страната, предаде БТА.

Ердоган заяви, че вярва, че икономическото благосъстояние на Турция ще бъде от полза за всички 85 милиона граждани на страната. Той посочи, че за да координира работата в икономическата сфера, са създадени тесни връзки между офиса на вицепрезидента, министерството на финансите и Централната банка.

Президентът изрази убеждението си, че важен стимул за по-нататъшното развитие на Турция ще бъде приемането на нова версия на конституцията на страната.

Ердоган подчерта, че концепцията за "стогодишнината на Турция" не може да бъде осъществена въз основа на конституция, която е била изготвена и приета след военен преврат.

Държавният глава предложи включването на правото на мюсюлманките да носят забрадки в новата конституция. Той призова и опонентите си да подкрепят работата по съставянето на новата конституция на Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай